NaProTechnology: waardevol bij miskraam
Een miskraam veroorzaakt vaak groot verdriet. Zeker als er meerdere miskramen achter elkaar plaatsvinden. Met FertilityCare is het mogelijk om het persoonlijke risico op een miskraam in te schatten. Een behandeling met NaProTechnology kan vervolgens dit risico verlagen en zelfs miskramen voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat veel patiënten ook na herhaaldelijke miskramen een voldragen zwangerschap kunnen hebben.
Hoe ontstaat een miskraam?
De interactie tussen embryo en moeder berust op diverse factoren: hormonen, bloedstolling, immuunreacties, genetische afwijkingen, om maar enkele te noemen. Om een zwangerschap goed van start te laten gaan is het van belang dat de wisselwerking tussen deze factoren op een precieze manier verloopt. Als dit niet het geval is kan het gebeuren dat de normale ontwikkeling van het kindje verstoord wordt of zelfs eindigt. Het is niet mogelijk om een miskraam effectief te behandelen als hij al is begonnen, maar met NaProTechnology is er een grote kans om hem te voorkomen.
Herhaalde miskraam
Voorkoming miskraam
Hoe FertilityCare de kans op een uitgedragen zwangerschap vergroot
Laat u voorlichten en beperk de risico’s op een miskraam. Vaak wordt na een miskraam gezegd: “Volgende keer zal het wel lukken” – en gelukkig is dat ook vaak zo. Bij u niet? Preventie van miskraam is vaak mogelijk. Want met gerichte diagnostiek kan de oorzaak ontdekt en behandeld worden, opdat u zwanger kunt worden - en blijven.
Laat u informeren over de resultaten van FertilityCare bij miskramen
Meer vragen? Bekijk onze veel gestelde vragen
Herhaalde miskraam
Vele vrouwen hebben ooit een miskraam meegemaakt. Sommige zelfs meerdere keren. Voor de meesten is dit een traumatische ervaring. In het algemeen wordt er pas na de derde miskraam aanvullend onderzoek verricht naar de specifiekere oorzaken, vaak met weinig en teleurstellende resultaten. Als een miskraam dreigt is er geen effectieve behandeling (meer) mogelijk. Goede preventie behoort tot een van mogelijkheden om een miskraam te vermijden c.q. voorkomen. FertilityCare kan hierin effectieve oplossingen bieden.
Het protokol van FertilityCare/NaProtechnology bij miskraam omvat twee onderdelen:
pre-conceptionele diagnostiek en behandeling voor een optimale gezondheid
hormonele ondersteuning tijdens de zwangerschap.
Preventie miskraam
Indien de onderliggende oorzaak bekend is en behandeld kan worden, kan daarmee het risico op een (herhaalde) miskraam verkleind worden. Voorbeelden van onderliggende oorzaken zijn: stoornissen in de bloedstolling, genetische afwijkingen, stoornissen in de schildklierfunctie als ook hormonale schommelingen binnen de vrouwelijke cyclus.
In de FertilityCare-cycluskaart kunnen duidelijke aanwijzingen voor een verhoogd risico aangetoond worden. Deze worden aangevuld met breed gynaecologisch onderzoek, en – indien nodig - hormoonbepalingen, bloedstolling, diët, operatie, gerichte voedingssupplements en life style om maar enkele onderdelen van de diagnostiek te noemen. De diagnostiek omvat de gebruijkelijke onderzoeken, maar gaat verder in details, zodat ook geringe, maar desondanks belangrijke veranderingen niet over het hoofd gezien worden. Als vervolg op de pre-conceptie-behandeling volgt altijd een hormonele ondersteuning tijdens de zwangerschap.
Wilt u meer weten hierover? Kijk ook eens bij: FAQ