Een miskraam is vaak erg pijnlijk. Zeker als meerdere miskramen elkaar opvolgen. Gelukkig is het met goede preventie mogelijk om het risico op een miskraam te verlagen.
Preventie: een waardevolle aanpak voor miskramen
De interactie tussen het embryo en de moeder tijdens de zwangerschap is complex en afhankelijk van verschillende factoren, zoals hormonen, bloedstolling, immuunreacties en genetische factoren. Wanneer deze factoren niet goed op elkaar zijn afgestemd, kan de ontwikkeling van het embryo verstoord worden, wat kan leiden tot een miskraam. Hoewel een miskraam niet effectief kan worden behandeld nadat deze is begonnen, kunnen gerichte therapieën helpen om het risico op een miskraam te verkleinen en bij te dragen aan miskraampreventie.
Hoe kan een miskraam worden voorkomen?
Artsen die gespecialiseerd zijn in herstellende reproductieve geneeskunde werken op basis van tientallen jaren ervaring om het risico op een miskraam te verkleinen.
De behandeling in de FertilityCare-kliniek verloopt in twee fasen:
- Pre conceptionele diagnose en behandeling
Gericht onderzoek naar de cyclus en indien nodig therapie ter verbetering van de cyclus: een goede cyclus is de beste basis voor een goede zwangerschap. - Hormonale monitoring en, indien nodig, medicamenteuze ondersteuning tijdens de zwangerschap
Vaak is het nodig om de behandeling voort te zetten tijdens de zwangerschap om het beloop te verbeteren en het risico op complicaties te verlagen. De voorgeschreven behandelingen vormen uiteraard geen enkel risico voor moeder en kind.